Αρχική > Life > Η Παιδεία στο στόχαστρο

Η Παιδεία στο στόχαστρο

Έχω ξαναπεί πολλάκις πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με αφήνει παγερά αδιάφορο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας πειράζει που υπάρχουν ιδιωτικά ΑΕΙ/ΤΕΙ και όχι ιδιωτικά σχολεία που στο κάτω κάτω η 2βάθμια είναι και υποχρεωτική βαθμίδα. Προσωπικά αν με το καλό τελειώσω το διδακτορικό μου δε θα με χάλαγε καθόλου να δουλέψω σε ένα καλό περιβάλλον ας είναι και ιδιωτικής φύσεως. Αρκεί να πληρώνομαι στην ώρα μου (κάτι που δε συμβαίνει στο δημόσιο) και να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον που μπορεί να εμπνεύσει την έρευνα. Αντίθετα η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ένα μαύρο χάλι. Ένας χώρος που ΔΕΝ εμπνέει για έρευνα. Βρόμικος, γεμάτος αφίσες και συνθήματα από πάνω έως κάτω. Σου δίνει την εντύπωση οτι πρόκειται για κάποια φοιτητική λέσχη. Ιδιαίτερα απαράδεκτο έως και προσβλητικό θεωρώ τις τεράστιες αφίσες που κρεμούν στην είσοδο και κρύβουν εντελώς το όμορφο νεοκλασικό. Αυτό με προσβάλει γιατί δείχνει οτι κάποιοι δεν σέβονται τον όγκο της πνευματικής κληρονομιάς που μεταφέρει η Ανωτάτη Εμπορική (μετέπειτα ΑΣΟΕΕ και πλεόν ΟΠΑ) και αυτοί οι κάποιοι στην προκειμένη είναι οι φοιτητική κοινότητα.

Προσωπικά δεν με στεναχωρούν αυτά που συμβαίνουν τώρα. Άλλωστε ποιος έδωσε τέτοιον αέρα στου φοιτητές; Οι πρυτάνεις και οι υπόλοιποι καθηγητές. Ας τα λουστούνε τώρα. Δεν τους λυπάμαι. Λυπάμαι μόνο τα δικά μου τα λεφτά. Λυπάμαι όλα τα παιδιά που κάθε χρόνο μένουν απ’ έξω απο την 3βάθμια για διάφορους ανόητους λόγους (είχα φίλο που τον έπιανε άγχος κάθε χρόνο στις πανελλήνιες και κοβόταν γιατί την περισσότερη ξέρναγε στην τουαλέτα). Και μιλάμε για αριστούχο μαθητή.

Κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ακολουθήσει (και θα ακολουθήσει) την απελευθέρωση της 3βάθμιας είναι η κατάργηση των πανελληνίων. Όχι μόνο θεωρείται πλέον διαβεβλημένο άλλα και παρωχημένο σύστημα. Η κατάργηση των πανελληνίων θα ακολουθήσει και την υποβάθμιση της οργανωμένης παραπαιδείας (φροντιστήρια) που κατα τη γνώμη μου είναι μια άλλη μάστιγα της παιδείας (όχι σοβαρή, άλλα κοστίζει σε «γονικό ενδιαφέρον»).

Τέλος πάντων. Θεωρώ οτι γίνεται τεράστιος ντόρος για ένα θέμα που αφήνει τον περισσότερο κόσμο αδιάφορο. Οι μόνοι που ασχολούνται είναι οι καθηγητές των πανεπιστημίων που θα χάσουν το αλάθητο και οι φοιτητοπατέρες που θα χάσουν τα προνόμια τους (και όλοι όσοι είμαστε σε πανεπιστήμιο ξέρουμε ποια είναι αυτά).

Κατηγορίες:Life
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε