Αρχική > Unfiled > Επιτέλους… (ΟΤΕ)λος;

Επιτέλους… (ΟΤΕ)λος;

Οκτώβριος 10, 2006 Σχολιάστε Go to comments

Πριν μια βδομάδα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα απο τη Forthnet (στην οποία παρέμεινα πελάτης τον τελευταίο χρόνο επειδή σκέφτηκα πως αν φύγω θα περιμένω άλλους 2 μήνες να μου ξαναβάλουν DSL αφού η γραμμή δεν ειναι δικιά μου) και μου είπε πως απο τις αρχές του 2007 θα μπορώ να χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες Forthnet Telephony ΧΩΡΙΣ να πληρώνω το πάγιο του ΟΤΕ. «Δηλαδή, » -ρωτάω την κοπέλα- «αγοράσατε δίκτυο του ΟΤΕ και πλέον δεν χρειάζεται να πληρώνουμε το πάγιο»; -«Ναι!» μου λέει. Την ξαναρώτησα για να σιγουρευτώ και μου είπε πως αντί να το νοικιάζουν αποφάσισαν να το αγοράσουν.

Μπράβο! Σκέφτηκα, ότι έγινε στην Αμερική με την AT&T γίνεται και εδώ σιγά σιγά. Το πήρε χαμπάρι ο ΟΤΕ, οτι η Ελλάδα  στον τομέα του γρήγορου ίντερνετ και της τηλεφωνίας δεν θα κάνει βήμα μπροστά, αν δεν αποφασίσει να δώσει τις γραμμές να τις διαχειριστούν πιο οργανωμένες εταιρίες και να επιτρέψει τον ελεύθερο ανταγωνισμό που απο τον οποίο μόνο ο πελάτης βγαίνει κερδισμένος.

Αφορμή για αυτό το κείμενο μου έδωσε ένα άρθρο στο in.gr που μας υπενθυμίζει οτι η εθελούσια των 4 χιλιάδων άφησε πολλές κενές θέσεις στην παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να μην τα βγάζει πέρα. Φίλος μου σε νέκτηστο σπίτι λίγο έξω απο το κέντρο της Αθήνας, κατάφερε να βάλει DSL γραμμή μετά απο ένα (1) χρόνο γιατί η πολυκατοικία του έπεφτε πάνω σε PCM σύνδεση (μιλάμε για το 2006 και όχι για το 1965).

Μπράβο. Έστω και με ρυθμούς χελώνας… κάτι κινείται! και επειδή οι αρχαίοι ήταν σοφοί… «ου γαρ έρχεται μόνον»… 🙂

Advertisements
Κατηγορίες:Unfiled
 1. Οκτώβριος 10, 2006 στο 3:55 μμ

  Μπράβο! Σκέφτηκα, ότι έγινε στην Αμερική με την AT&T γίνεται και εδώ σιγά σιγά. Το πήρε χαμπάρι ο ΟΤΕ, οτι η Ελλάδα στον τομέα του γρήγορου ίντερνετ και της τηλεφωνίας δεν θα κάνει βήμα μπροστά, αν δεν αποφασίσει να δώσει τις γραμμές να τις διαχειριστούν πιο οργανωμένες εταιρίες και να επιτρέψει τον ελεύθερο ανταγωνισμό που απο τον οποίο μόνο ο πελάτης βγαίνει κερδισμένος.

  Εάν κάτι προσπαθούν να προστατεύσουν τα μονοπώλια όπως ο ΟΤΕ αυτό είναι, εχμ, το μονοπώλιό τους! Οπότε είτε εγώ δεν κατάλαβα τι θες να πεις είτε ο Ο.Τ.Ε. έγινε ο άγιος προστάτης των καταναλωτών!

  Το πιθανότερο είναι ότι κάποια νομοθετική ρύθμιση περί ανταγωνισμού (μάλλον προερχόμενη από την Ε.Ε.) αναγκάζει τον Ο.Τ.Ε. να προβεί σε αυτήν την κίνηση (σχετικής) απελευθέρωσης του ανταγωνισμού.

  Btw, ούτε η AT&T αποφάσισε μια μέρα να αποποιηθεί το μονοπώλιό της. Αναγκάστηκε δικαστικώς.

 2. Οκτώβριος 11, 2006 στο 10:26 πμ

  Εάν κάτι προσπαθούν να προστατεύσουν τα μονοπώλια όπως ο ΟΤΕ αυτό είναι, εχμ, το μονοπώλιό τους! Οπότε είτε εγώ δεν κατάλαβα τι θες να πεις είτε ο Ο.Τ.Ε. έγινε ο άγιος προστάτης των καταναλωτών!

  Τι να σου πω. Μπορεί να μην κατάλαβα και εγώ καλά. Η υπάλληλος της Forthnet μου ξεκαθάρισε πολλές φορές πως αγόρασαν μέρος του δικτύου του ΟΤΕ. Μέχρι πριν αυτό το κομμάτι το νοίκιαζαν. Πλέον το διαχειρίζονται εξ’ ολοκλήρου… τι να πω… απλά μεταφέρω τη συζήτηση που είχα με μια υπάλληλο.

  Επίσης δεν νομίζω ξαφνικά ο ΟΤΕ να έγινε άγιος. Απλά μάλλον βλέποντας οτι δεν προλαβαίνει να διαχειριστή το υλικό του, το δίνει σε ιδιώτες να το διαχειριστούν εκείνοι.

  Το πιθανότερο είναι ότι κάποια νομοθετική ρύθμιση περί ανταγωνισμού (μάλλον προερχόμενη από την Ε.Ε.) αναγκάζει τον Ο.Τ.Ε. να προβεί σε αυτήν την κίνηση (σχετικής) απελευθέρωσης του ανταγωνισμού.

  Η οποία ρύθμιση μπορεί να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και εμείς να μη ξέραμε τίποτα και απλά τώρα να αποφάσισαν να την εφαρμόσουν…

  Btw, ούτε η AT&T αποφάσισε μια μέρα να αποποιηθεί το μονοπώλιό της. Αναγκάστηκε δικαστικώς.

  Το ίδιο είχα και εγώ στο μυαλό μου. Προφανώς ο ΟΤΕ θα τραβούσε την υπόθεση στα άκρα μέχρι κάποιας δικαστικής απόφασης ή Ευρωπαικής ρύθμισης. Εννοείται και δεν πιστεύω πως ο ΟΤΕ ξαφνικά έγινε «καλός» και ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου (δεν γεννήθηκα χθες) 🙂

 3. Thyron
  Δεκέμβριος 13, 2006 στο 9:59 μμ

  Φίλε Χρήστο, καλά είναι να λες πράγματα και να κάνεις υποθέσεις. Καλο είναι να ψάχνεσαι λίγο, να διασταυρώνεις απόψεις και να μην βασίζεσαι ποτέ σε μια πηγή…Πόσο μάλλον σε τηλεφωνήτρια της εταιρίας που σου πουλάει κάτι.. Ότι και να ζητήσεις ναι θα σου πει… Πετάει ο γαϊδαρος, πετάει θα σου πει, σαν την διαφήμιση… Λοιπόν καμμία εταιρία δεν αγόρασε ούτε ένα μέτρο καλώδιο… Σύμφωνα με οδηγίες της ΕΕΤΤ και της ΕΕ είναι υποχρεμένος ο ΟΤΕ να δώσει τις γραμμές του σε παρόχους υπό διάφορα καθεστώτα απελευθέρωσης του τοπικού βρόγχου. Επαυτού έχει στο δίκτυο μέρη να ενημερωθείς. Αυτά γίνονται για συγκεκριμένο βάθος χρόνου προκειμένου οι πάροχοι να έχουν έσοδα τέτοια ώστε να μπορέσουν να κατασκευάσουν κάποτε δική τους υποδομή και να απεξαρτηθούν πλήρως από το δίκτυο του ΟΤΕ. Προς το παρόν, αν κάποιος από όλους κάνει κάποια επένδυση είναι αποκλειστικά για το δίκτυο διασύνδεσης των κέντρων του.Το θέμα είναι τι θα γίνει σε δύο τρια χρόνια που ο ΟΤΕ θα έχει γίνει , κατα πως δείχνουν τα πράγματα,ιδιωτικός και τέτοια υποχρέωση παροχής δικτύου δεν θα υπάρχει.
  Και επειδή είναι της μόδας να ιδιωτικοποιηθεί και η ΔΕΗ κατά πως ακούγεται και τότε θα δεις γέλια με τα τιμολόγια.

 4. Δεκέμβριος 13, 2006 στο 11:36 μμ

  Δεν είχα σκοπό να διασταυρώσω κάτι που απλά μου είπε μαι πωλήτρια της Forthnet γιατί ούτως ή άλλως έτσι θα γίνουν τα πράγματα στο μέλλον, είτε τους αναγκάσει η ΕΕΤΤ είτε αγοράσουν/επινοικιάσουν τις γραμμες του ΟΤΕ με κάποιον άλλο τρόπο.

  Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που ο ΟΤΕ ειναι ιδιωτικός κατα το μεγαλύτερο ποσοστό τα τιμολόγια ειναι μια χαρά. Φίλος μου στην Αγγλία πλήρωνε πριν απο 6 χρόνια gigabit DSL στα 40 Ευρώ το μήνα στην BT που ειναι σχεδόν 100% ιδιωτική. 🙂

 5. Thyron
  Δεκέμβριος 14, 2006 στο 2:45 μμ

  Θα τα έλεγες καλά αν
  1)Υπήρχε gigabit dsl
  2)Αν ζούσαμε στην Αγγλία.
  3)Αν στις περισσότερες χώρες ο ΟΤΕ τους ήταν ιδιωτικός
  Τίποτα από τα τρία δεν ισχύει..
  Αντίθετα ισχύει ότι ζούσε στην Ελλάδα της διαφθορας, της αδιαφάνειας , της μίζας και της αδιαφορίας. Δες τι λέει η Eurostat για όλα αυτά και μετά τα ξαναλέμε

 6. Thyron
  Δεκέμβριος 14, 2006 στο 2:46 μμ

  ΖΟΥΜΕ όχι ζούσε

 7. Δεκέμβριος 15, 2006 στο 12:28 μμ

  Δεν ειμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω 100% τι θες να πεις. Το καθεστός της διαφθορας και της αδιαφάνειας το δημιουργεί ο απίστευτος κρατισμός του ΟΤΕ και όλων των υπόλοιπων ΔΕΚΟ που μας τα παίρνει/ουν χοντρά και παράλληλα χρηματοδοτείται/ουνται απο το κράτος. Δεν το θεωρείς παράλογο ο ελληνικός «κρατικός» ΟΤΕ να ειναι απο τους πιο ακριβούς στην Ε.Ε.;

 8. Thyron
  Δεκέμβριος 17, 2006 στο 11:29 μμ

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1996,39140985&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=detailref&language=en&product=Yearlies_new_industry&root=Yearlies_new_industry/D/D7/er02a1
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page?_pageid=1996,39140985&_dad=portal&_schema=PORTAL&screen=detailref&language=en&product=Yearlies_new_industry&root=Yearlies_new_industry/D/D7/er02a2

  Σου είπα να ψαχνεις λίγο πριν καταλήγεις σε αφορισμούς. Δες λοιπόν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως σου έχουν πει.
  Και για τις κρατικές εταιρίες κάνεις τεράστιο λάθος.
  Δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος αλλά χρηματοδοτούν το κράτος.
  Ο ΟΤΕ χορήγησε τους ολυμπιακούς με πάνω απο 400 εκ € και είναι ο μόνος που κάνει πραγματικά επενδύσεις για τα ευρυζωνικά.
  Η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις, κάτω από το κόστος παραγωγής.
  Όσο κοστίζει η διαδρομή με τον Ηλεκτρικό Πειραιάς-Κηφισιά, κοστίζει στην πόλη μου, όπου τα αστικά λεωφορεία είναι ιδιωτική επιχείρηση, 100 μέτρα διαδρομη… κλπ κλπ

  Θες να πεις ότι όπου μπει ο ιδιώτης θα προσπαθήσει αμέσως να μειώσει τα τιμολόγια?
  Ειδικά στην Ελλάδα, έχουμε πάμπολα ,κακά, παραδείγματα λειτουργίας του ιδιωτισμού , που είναι του συρμού.
  Περίμενε εσύ να έρθει η Telefonica, να σου μειώσει τα τιμολόγια.
  Αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό τι να πω?

 9. Δεκέμβριος 18, 2006 στο 10:46 πμ

  αυτές οι τιμές περιλαμβάνουν το πάγιο του ΟΤΕ? — περίπου 15 Ευρώ το μήνα;

  Επίσης γνωρίζω οτι οι ΔΕΚΟ ειναι όλες μη κερδοφόρες επιχειρίσεις (εκτός ίσως απο τον ΟΤΕ), άλλα αυτό έχει να κάνει με την κακοδιαχείρηση τους και όχι με το οτι «προσπαθούν» να κρατούν τις τιμές χαμηλά.

  Τέλος, ένας ιδιώτης δεν πρόκειται να μειώσει τα τιμολόγια, άλλα πολλοί ιδιώτες κάτω ένα κράτος που _πραγματοποιεί_ ελέγχους και επιτρέπει τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει σωστά, τότε ναι. Τα τιμολόγια θα είναι μειωμένα.

 10. Thyron
  Δεκέμβριος 18, 2006 στο 4:00 μμ

  Τώρα προσπαθείς να με τρελάνεις? Έχει και ΦΠΑ !

  Σαφώς οι ΔΕΚΟ έχουν κακοδιαχείρηση αλλά αυτό οφείλεται σε αυτούς που έχουν τον έλεγχο και διορίζουν άχρηστους μανατζαρέους που εκτελούν άνωθεν εντολές.

  Σαφέστατα η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα κάτω του κόστους σε πολλές περιπτώσεις.

  Και ξαναερχόμαστε σε αυτά που είχα γράψει.
  » Αντίθετα ισχύει ότι ζούμε στην Ελλάδα της διαφθορας, της αδιαφάνειας , της μίζας και της αδιαφορίας. Δες τι λέει η Eurostat για όλα αυτά και μετά τα ξαναλέμε».

  Αν αυτό το κράτος ενδιαφερόταν πραγματικά θα είχε όλες τις υπηρεσίες να λειτουργούν στην εντέλεια με τιμή κόστους και με όλους ευχαριστημένους. Αλλά όχι, αφού τα κακοδιαχειρηστούμε και το δυσφημίσουμε υπερ του δέοντος πρέπει να τα ξεπουλήσουμε, φυσικά ξεκινώντας από τα κερδοφόρα, και συνεχίζοντας σε αυτά που δεν είναι και μάντεψε πως θα γίνουν γρήγορα κερδοφόρα. Εσύ και εγώ θα την πληρώσουμε τη νύφη.

  Αν έχεις δει εσύ παράδειγμα στην σημερινή Ελλάδα κράτους που πραγματοποιεί ελέγχους πες μου το και εμένα.
  Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα.

  Υ.Γ. Το κακό, που φαίνεται να το αγνοείς, είναι ότι κατά βάση και οι Σταθερές Τηλεπικοινωνίες και η Παροχή Ηλεκτρικού είναι μονοπολιακής φύσεως. Όλοι στηρίζονται πάνω σε αυτούς για να κερδίζουν. Όταν έρθει ο καιρός και ξεπουληθούν τα πάντα θα το καταλάβεις. Όποιος ελέγχει αυτές τις εταιρίες θα ελέγχει απολύτως τον τομέα του.
  Υ.Γ.2 Ρώτα όποιον πάροχο θες για το επερχόμενο ξεπούλημα του ΟΤΕ. Θα δεις «χαρούμενοι» που θα είναι.

  Πρέπει να είσαι νέος…άντε 25..για αυτό τα λες αυτά
  See you later

 11. spiros
  Ιουνίου 6, 2007 στο 9:36 μμ

  Παιδια ειμαι φοιτητης κ κατοχος conn-x.μηπως ξερετε με ποια συνδεση μπορω να γλιτωσω το παγιο του οτε?ζω στη θεσσαλονικη και θελω να αλλαξω τη συνδεση μου.το προγραμμα διοδος ειναι μια πολυ καλη επιλογη για φοιτητες,αλλα το παγιο μπορω να το γλιτψσω??

 12. Ιουνίου 6, 2007 στο 10:52 μμ

  Μόνο αν περνάει απο το σπίτι σου κοντά κάποια οπτική ίνα απο κάποια εταιρία. Δύσκολο, άλλα μπορεις να δοκιμάσεις παίρνοντας τηλέφωνα στις μεγάλες εταιρίες τηλεποικινωνίας (Forthnet, HOL, Vivodi, Tellas, κλπ)

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: