Αρχική > Unfiled > 4-4-3 για άλλη μια φορά!

4-4-3 για άλλη μια φορά!

29 Σεπτεμβρίου, 2006 Σχολιάστε Go to comments
443

Προχτές το πρωτοσέλιδο της Αθλητικής Ηχούς (μια απο της παλαιότερες και πιο ιστορικές αθλητικές εφημερίδες) έγραφε πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει 4-4-3 με ΠΑΠ(αδόπουλο) – Μαντζιο – και Σάλπι(γγίδη) αιχμές του δόρατος. Ο «υπεύθυνος πρωτοσέλιδου» ξέχασε πως 4+4+3 = 11 και ένας ο τερματοφύλακας = 12(!!) παίχτες.

Επιτρέπεται στην Αθλητική Ηχώ να κάνει τέτοιο λάθος; Όχι! Άλλα δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει το μέτρημα. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Μια φίλη που δούλευε στο Λαμπράκη είχε περάσει ένα φεγγάρι στα γραφεία βαμμένης αθλητικής εφημερίδας και μου είχε πει: «Αν δεν υπήρχε ο ορθογράφος του Word, οι μισοί απο κει μέσα θα έμεναν χωρίς δουλειά». Το επίπεδο των ανθρώπων που δουλεύουν σε τέτοιες εφημερίδες είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό. Οι περισσότεροι είναι απλοί οπαδοί και τους πληρώνουν (εν μέρει) οι ομάδες για να περνάνε αυτά που θέλουν. Αν εξαιρέσεις 2-3 πιο «σοβαρές» και περισσότερο αντικειμενικές που έχουν ένα τιράζ των 10.000 φύλλων κατά μέσο όρο ημερησίως, οι υπόλοιπες κυμαίνονται στα 2000 με 3000 φύλλα ημερησίως. Νούμερο εξωφρενικό για το απαράδεκτο υλικό τους. Πραγματικά αναρωτιέμαι που τα βρίσκουν τα λεφτά και συντηρούνται… Τέλος πάντων, αλλού ήθελα να καταλήξω.

Αυτη τη βδομάδα είχαμε ποδόσφαιρο. Απολογισμός:

  • Ισοπαλίες: 2
  • Ήττες: 3
  • Νίκες: 1
  • Σύνολο τερμάτων: 13 (φάγαμε) – 4 (βάλαμε)

Α! και παίξαμε με ομάδες ισάξιες ή κατώτερες απο μας (ενδεικτικά αναφέρω: ‘Αντερλεχτ, Σαχταρ, Μεταλουργκ Σαπορίζια, Βίσλα κρακοβίας, κλπ). Απίστευτο και όμως ελληνικό! Συμπέρασμα: το 2007-2008 μόνο απο θαύμα δε θα βγάλουμε στην ευρώπη 3 ομάδες (1 στο Champion’s Legue και 2 στο Ουέφα που τόσα χρόνια σνομπάραμε).

Ξεκίνησα με τους δημοσιογράφους και θα τελειώσω με αυτούς. Φαίνεται πως μετά το Euro κάναμε δυο βήματα πίσω. Δεν άλλαξε τίποτα. Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να διοικείται απο άσχετους ανθρώπους ΧΩΡΙΣ όραμα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Άλλωστε πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει όραμα για κάτι καλύτερο. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης με καμιά δεκαριά αθλητικές εφημερίδες και άδειες κερκίδες. Ο κόσμος απαξιώνει το λαϊκότερο άθλημα γιατί αυτοί που το έχουν στα χέρια τους αδιαφορούν. Και μέσα απο τις εφημερίδες οι τυχάρπαστοι πουλάνε πολιτική και αντί να πάμε στο γήπεδο και να γιουχάρουμε το κακό μας το χάλι και την κακή ποιότητα των χώρων και του προσφερόμενου προϊόντος τα ρίχνουμε αλλού (διαιτητές, κλίκες, σούπερ λίγκες, ευρωπαϊκά λόμπι καιδεσυμμαζεύεται). Επιτρέπεται ο Ολυμπιακός , ο ισόβιος πρωταθλητής της χώρας μετά απο 10 χρόνια (=παραπάνω απο 60 αγώνες συνολικά) συνεχόμενης παρουσίας στο Champion’s League να μην έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας; Επιτρέπεται; Έβλεπα το «ντέρμπι» μεταξύ των Ολυμπιακού και ΑΕΚ και παρατήρησα (όχι για πρώτη φορά) πως ο ωφέλιμος χρόνος παιχνιδιού ήταν γύρω στα 40 λεπτά. Μόνο αυτό αρκεί για να μας κρατάει πίσω ποδοσφαιρικά.

Κατηγορίες:Unfiled
  1. S G
    29 Σεπτεμβρίου, 2006 στο 11:05 μμ

    χαχαχα οχι και ετσι ρε συ, μεχρι και γω ξερω το 4-4-2!

    παντως οι αθλητικες #%$#@φυλλαδες καποια εμπορικη κινηση την εχουν. εδω στην γερμανια αρκετες φορες εβρισκα κατι αθλητικα αισχη και δεν εβρισκα καθημερινη! (μαλλον κανεις μεταναστης εδω δεν διαβαζει καθημερινη)

    για τα αποτελεσματα αστα, εγω χρονια τωρα δεν ασχολουμαι με το ελληνικο πρωταθλημα, τωρα δεν παρακολουθω καν την παναθα στα ευρωπαϊκα παιχνιδια. ξεφτιλα…

  2. 30 Σεπτεμβρίου, 2006 στο 7:36 πμ

    Kαλά, στην Αθλητική Ηχώ έχασαν την μπάλλα εδώ και καιρό (από τότε που βγήκε το Ντέρμπι και έχασαν την αποκλειστικότητα). Ποδοσφαιρικά τώρα, νομίζω ότι επανερχόμαστε στην θέση που μας αξίζει. Καθαρά συγκυριακά, βρεθήκαμε να βγάζουμε 3 στο Ch. league και άλλους τόσους στο UEFA εξαιτίας καλών αποτελεσμάτων κάποιων ομάδων (ειδικά του ΠΑΟ) την δεκαετία του ’90, την ώρα που άλλες χώρες (κυρίως αυτές του ανατολικού μπλοκ) περνούσαν την περίοδο της παρακμής. Τώρα που αυτή τελείωσε (βλ. Ρουμανία), σταδιακά θα επανέλθουμε εκεί που μας αξίζει.

  3. 30 Σεπτεμβρίου, 2006 στο 10:50 πμ

    @ SG οι σοβαροί φίλοι του ποδοσφαίρου ασχολούνται κυρίως με ευρωπαικό πρωτάθλημα. Ξέρω πολύ κόσμο που μου λέει, «α, εγώ ασχολούμαι μόνο με αγγλικό πρωτάθλημα π.χ.», άλλα για να το κάνεις αυτό, πρέπει να πληρώνεις 50 Ευρώ το μήνα στη NOVA…

    @apostolos, συμφωνώ! Εκεί που μας αξίζει. Είχαμε την ευκαιρία και τη χάσαμε

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε